Blog

De nieuwste innovaties in camerabewaking

Camerabewaking is de laatste jaren enorm geëvolueerd. Vroeger kon je niet meer doen dan de beelden bekijken. Een nachtbeeld was trouwens automatisch zwart-wit. Stilaan werd er automatische detectie gekoppeld aan de beelden, maar dat leidde dikwijls tot valse alarmen. Gelukkig zijn de tijden veranderd. Intussen zit er heel wat artificial intelligence of AI verweven in de systemen. De warmtedetectie en infraroodbeelden staan op punt. Persoons- en voertuigdetectie verloopt prima tot minstens 100 meter afstand. En zelfs midden in de nacht heb je nog een degelijke beeldkwaliteit mét kleur.

Welke opties passen we vaak toe? Een kort overzichtje:

Actieve afschrikking

In het camerasysteem voorzien we een sirene, luidspreker en lamp. Deze doen dan dienst als actieve afschrikking. Wanneer de camera iemand op je terrein detecteert die daar niet hoort te zijn, krijgt hij/zij een melding of alarm te horen. Ook is het mogelijk om na detectie van een indringer automatisch een bericht te sturen naar de verantwoordelijke.

Fullcolourbeeld ’s nachts

Een extra lampje in de camera zorgt voor een kleurenbeeld met meer detail dan ooit tevoren, ook in het donker. Sinds een half jaar werken ze echt top en voorzien we ze in bijna al onze (bedrijfs)projecten.

TiOC of three-in-one-camera

Deze drie-in-één-camera integreert fullcolourmonitoring, actieve afschrikking en AI in één innovatieve oplossing. Elk potentieel risico is dus meteen nauwkeurig geïdentificeerd.

WizSense

WizSense omvat in feite de volledige productreeks van kleurenbeeld ’s nachts, thermische detectie van personen, voertuigen, AI-algoritmen, alarmmeldingen en slim onderscheid met andere bewegende elementen zoals vallende bladeren of bewegende takken. Veel gevraagd door onze zakelijke klanten!