Jacobs logo

Particulieren

Het geeft een veilig gevoel, weten dat u en uw dierbaren beschermd zijn tegen indringers en brand.

Ga verder

Bedrijven

Het bewakingssysteem dat onmisbaar is voor uw bedrijfspand, commerciële ruimte of praktijk.

Ga verder

Zeer tevreden over de snelle levering en de vlotte service van Jacobs beveiliging. Als je een alarm nodig hebt, een echte aanrader!

Bert Wilmssen

Waarom brandbeveiliging?

Heeft u er al bij stilgestaan dat al uw kostbare bezittingen en papieren bij een brand verloren kunnen gaan? En wat met de veiligheid van uw gasten en medewerkers? Bij een uitslaande brand is iedere seconde van levensbelang.

Door het installeren van een brandbeveiligingssysteem zal u geen brand voorkomen, maar u wordt in geval van brand tijdig verwittigd zodat u uw bedrijfspand kunt verlaten en verlies aan bezittingen tot een minimum kunt herleiden. Een tijdige signalering van een beginnende brand is dan ook van onschatbaar belang. Daarom zijn er zeer strenge regels en eisen gesteld aan een branddetectiesysteem.

Is uw brandbeveiligingssysteem aangesloten op een meldkamer, dan komt ook daar de brandmelding binnen en zal de alarmcentrale het door u opgestelde actiepatroon starten en de brandweer verwittigen. Op deze manier wordt er zeer snel en efficiënt gereageerd zonder dat u zelf aanwezig bent.

Een branddetectiesysteem wordt vaak verplicht door de verzekeringsmaatschappijen, of deze voorzorgsmaatregelen worden opgelegd door de wet (ARAB).

De wetgeving rond de brandveiligheid in België is zeer complex. Bekijk daarom zeker onze pagina over de wetgeving.

Wanneer u advies wilt over de brandbeveiliging van uw bedrijfspand, informeren wij u graag vrijblijvend over de mogelijkheden voor een brandalarm.

Offerte aanvragen