Na maanden problemen met onze parlofoon en controles van andere firma's, eindelijk alles in orde na een tussenkomst van Jacobs beveiliging. Snel een afspraak kunnen maken, goede service!

Evi Van den Broeck

Ontdek wat u nodig heeft!

Doe onze veiligheidscheck!

Branddetectie

Branddetectoren detecteren het snelst de rook, meestal voordat u er ook maar iets van merkt. Het waarschuwingssignaal van de rookmelder maakt u dan tijdig wakker, zodat de menselijke en materiële schade tot een minimum beperkt blijft.

Het is aan te raden om in elke kamer waar zich een risico op brand kan voordoen een branddetector te plaatsen. De kamers met risico’s zijn: wasplaats, de plaats waar de centrale verwarmingsketel staat, slaapkamers, bureau, woonkamer, keuken en garage.

Het Vlaamse gewest legt de verplichting op voor nieuwbouwwoningen, appartementen en huurwoningen minimaal één branddetector per woning of appartement. Wij raden u echter aan om per 80 m2 één branddetector te plaatsen. Bekijk de pagina over de wetgeving van brandbeveiliging op onze website.

Autonome rookmelder

Autonome branddetectoren werken op een ingebouwde batterij en zijn zeer eenvoudig te plaatsen, zonder bekabeling. Kwaliteitsvolle autonome branddetectoren hebben een levensduur van 10 jaar, bij deze detectoren kunt u vaak de batterij niet vervangen.

De detectoren met elkaar verbinden verhoogt de veiligheid. Als één detector een brandhaard ontdekt, doet dit bij alle verbonden branddetectoren alarmen afgaan. Zo word u overal in uw woning gewaarschuwd.

Er zijn twee soorten branddetectoren.

Optische branddetectoren

Deze branddetectoren gebruiken een lichtsignaal dat door rook verstrooid wordt en het alarm doet afgaan. Ze detecteren snel een beginnende brandhaard.

Thermische branddetectoren

Deze branddetectoren reageren op temperatuurstijging die een brand veroorzaakt. Omwille van deze tragere detectie, zijn ze uitermate geschikt voor keukens en garages.

Bij plaatsing van branddetectoren moet u er steeds op toezien dat deze CPD- en Bosec-gekeurd zijn.

Branddetectoren aangesloten op een alarmsysteem

Wanneer uw woning beveiligd is door een alarmsysteem kunnen branddetectoren mee in dit systeem geïntegreerd worden.

Dit heeft als meerwaarde dat ook uw sirenes gaan loeien bij een brandmelding. Is uw alarmsysteem aangesloten op een meldkamer, dan komt de brandmelding binnen bij de alarmcentrale en dan zal de brandweer automatisch verwittigd worden. Op deze manier zal u ook verwittigd worden ook al bent u niet zelf in de woning aanwezig!

Offerte aanvragen Download e-book