Zeer tevreden over de snelle levering en de vlotte service van Jacobs beveiliging. Als je een alarm nodig hebt, een echte aanrader!

Bert Wilmssen

Ontdek wat u nodig heeft!

Doe onze veiligheidscheck!

Meldingsmogelijkheden

Niet alleen het alarmsysteem is belangrijk, maar ook het gevolg geven aan alarmmeldingen is belangrijk. Met andere woorden: hoe wordt u op de hoogte gebracht van een alarmmelding (inbraak, brand, … ) van het alarmsysteem?

Het alarmsysteem kan u op de hoogte brengen op volgende manieren:

  • Sms
  • E-mail
  • Pushbericht
  • Het systeem belt u op en u hoort een vooraf ingesproken boodschap.
  • Via een erkende meldkamer.

Meldkamer

Een meldkamer is een 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bemande bewakingscentrale. Deze meldkamer staat in verbinding met uw alarmsysteem of brandcentrale. De meldkamer neemt op afstand een aantal bewakingstaken op zich.

De meldkamer garandeert een persoonlijke afhandeling van elke melding, dag en nacht. De operator belt tot hij iemand ‘live’ aan de lijn krijgt volgens een vooraf besproken actiepatroon.

Bij een aansluiting op meldkamer geniet u van bepaalde voordelen, we bespreken hierbij de belangrijkste:

  • De meldkamer kan bij een alarmmelding nagaan in welke zone de inbraak of de brand plaatsvindt.
  • De operator van de meldkamer contacteert de bewoners in een door u gekozen volgorde. Wanneer de contactpersoon niet opneemt, belt de meldkamer naar de volgende contactpersoon op de lijst.
  • Bij een geverifieerd alarm en mits bevestiging van de klant, kan de meldkamer de politie of brandweer inschakelen om ter plaatse te komen.
  • Bij een stroompanne ontvangt u van de alarmcentrale een melding. De alarminstallatie zelf blijft nog wel een tijdje functioneren, afhankelijk van de levensduur van de batterij.

Jacobs beveiliging werkt samen met twee erkende meldkamers, namelijk Oktopus en Seris. Beiden firma’s streven een kwaliteitsvolle service na.

Complementair aan een telebewakingscontract kan u beslissen beroep te doen op een bewakingsagent die bij alarm ter plaatse kan komen. Zowel binnen- als buitencontroles zijn hierbij mogelijk.

Interventie na alarm

Met een patrouille hoeft u zich geen zorgen meer te maken wie de sleutels van uw pand heeft en hoeft u geen beroep meer te doen op anderen in geval van alarmmelding. Zodra u uw bedrijfspand afsluit, neemt de meldkamer alle zorgen uit handen in kader van alarmopvolging. Zo kunt u met een gerust hart uw bedrijf verlaten.

Er zijn twee mogelijke formules. Wanneer u kiest voor interventie na alarm betreedt de bewakingsagent het pand nadat de meldkamer de alarmmelding heeft ontvangen. Ter plaatse wordt een inschatting van de situatie gemaakt en schakelt de bewakingsagent indien nodig de politie en/of brandweer in en doet hij al het mogelijke om uw bezittingen te beschermen.

Eenmaal de situatie onder controle brengt de bewakingsagent uitgebreid rapport uit aan u en de betrokken instanties. Wanneer alles geregeld is en de veiligheid van het pand gegarandeerd kan worden, vertrekt de bewakingsagent.

Een tweede mogelijkheid is dat u kiest voor assistentie bij alarmmelding. Na alarmmelding voor inbraak of sabotage komt de dichtstbijzijnde bewakingsagent ter plaatse en loopt rond het pand om poolshoogte te nemen van de situatie. Daarna neemt hij contact met u op en maakt zijn bevindingen aan u over.

Voor deze service werken wij samen met de patrouillebewaking van Seris.

meldingsmogelijkheden meldingsmogelijkheden
Offerte aanvragen Download e-book