Zeer tevreden over de snelle levering en de vlotte service van Jacobs beveiliging. Als je een alarm nodig hebt, een echte aanrader!

Bert Wilmssen

Ontdek wat u nodig heeft!

Doe onze veiligheidscheck!

Meldingsmogelijkheden

Niet alleen het alarmsysteem is belangrijk, maar ook het gevolg geven aan alarmmeldingen is belangrijk. Met andere woorden: hoe wordt u op de hoogte gebracht van een alarmmelding (inbraak, brand, … ) van het alarmsysteem?

Het alarmsysteem kan u op de hoogte brengen op volgende manieren:

  • Sms
  • E-mail
  • Pushbericht
  • Het systeem belt u op en u hoort een vooraf ingesproken boodschap.
  • Via een erkende meldkamer.

Meldkamer

Indien u een alarmsysteem heeft met een aansluiting op meldkamer, wordt u of een door u gekozen persoon op de hoogte gebracht van de eventuele alarmmelding. Dat betekent dat u weet wat er gebeurt, ook wanneer u niet aanwezig bent. Het is belangrijk dat u bij een alarmmelding op een gepaste manier kan reageren.

Een meldkamer is een 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bemande bewakingscentrale. Deze meldkamer staat in verbinding met uw alarmsysteem of brandcentrale. De meldkamer neemt op afstand een aantal bewakingstaken op zich.

De meldkamer garandeert een persoonlijke afhandeling van elke melding, dag en nacht. De operator belt tot hij iemand ‘live’ aan de lijn krijgt om de gepaste actie te kunnen laten uitvoeren.

Bij een aansluiting op meldkamer geniet u van bepaalde voordelen, we bespreken hierbij de belangrijkste:

  • De meldkamer kan bij een alarmmelding nagaan in welke zone de inbraak of de brand plaatsvindt.
  • De operator van de meldkamer contracteert de bewoners in een door u gekozen volgorde. Wanneer de contactpersoon niet opneemt, belt de meldkamer naar de volgende contactpersoon op de lijst.
  • Bij een geverifieerd alarm en mits bevestiging van de klant, kan de meldkamer de politie of brandweer inschakelen om ter plaatse te komen.
  • Bij een stroompanne ontvangt u van de alarmcentrale een melding. De alarminstallatie zelf blijft nog wel een tijdje functioneren, afhankelijk van de levensduur van de batterij.

Jacobs beveiliging werkt samen met twee erkende meldkamers, namelijk Oktopus en Seris. Beide firma’s streven een kwaliteitsvolle service na.

Complementair aan een telebewakingscontract kunt u beslissen beroep te doen op een bewakingsagent die bij alarm ter plaatse kan komen. Zowel binnen- als buitencontroles zijn hierbij mogelijk.

meldingsmogelijkheden meldingsmogelijkheden
Offerte aanvragen Download e-book