Hoe mijn woning beveiligen tijdens mijn vakantie?

Ramen gesloten? Check. Deuren op slot? Check. Maar is je woning zo wel voldoende beveiligd wanneer je op die welverdiende vakantie vertrekt? Je wilt bij je thuiskomst natuurlijk niet voor verrassingen staan. Wij geven alvast enkele tips mee zodat je met een gerust hart op vakantie kan vertrekken.

8 TIPS OM JE WONING TIJDENS JE VAKANTIE TE BEVEILIGEN TEGEN INBRAAK

  1. Sluit álle ramen en deuren. Het lijkt vanzelfsprekend maar toch vergeten veel mensen om die schuifdeur aan de achterkant, het raampje van het toilet of zelfs de deur van het tuinhuisje te sluiten. Laat geen enkele opening vrij voor inbrekers.
  2. Beveilig je huis met een alarmsysteem. De efficiëntste manier om inbraak te voorkomen is nog steeds een alarmsysteem laten installeren. Met een alarmsysteem kunnen inbrekers veel moeilijker je woning betreden en wordt je bij een mogelijke inbraak meteen gealarmeerd. Bovendien kan je het alarmsysteem ook via je smartphone bedienen. Lekker gemakkelijk wanneer je op reis bent.
  3. Zorg voor camerabewaking. Door op strategische plaatsen camerabewaking te plaatsen weet je niet enkel wat er rondom je woning gebeurt maar schrik je ook inbrekers af. Met BlueShield buitendetectie kan je bovendien jouw alarmsysteem binnen je woning uitbreiden met bewegingsdetectoren en intelligente camera’s buiten rond het gebouw. Wist je ook al dat je deze beelden via je smartphone kan bekijken? Zo kan je ook op vakantie onmiddellijk de situatie interpreteren en de juiste actie ondernemen.
  4. Zorg dat je huis er bewoond uitziet. Let erop dat je huis even zichtbaar is als wanneer je thuis zou zijn. Gebruik bijvoorbeeld lichtschakelaars om op regelmatige tijdstippen je verlichting aan en uit te laten gaan en doe ook je rolluiken niet volledig naar beneden. Niets is verleidelijker voor een inbreker dan een huis waarvan de gordijnen dag en nacht dicht zijn.
  5. Vraag aan je buren, vrienden en familie om een oogje in het zeil te houden. Neem je buren, vrienden en/of in vertrouwen, vraag hen om verdachte situaties in de gaten te houden en wanneer nodig de politie te verwittigen. Bovendien kunnen zij je brievenbus leegmaken en je gordijnen regelmatig openen en sluiten. Zo geef je jouw huis ook meer een bewoonde indruk.
  6. Verstop waardevolle spullen. Zorg ervoor dat een inbreker jouw waardevolle spullen, zoals je laptop of juwelen, niet kan vinden. Berg ze op in een kluis of bewaar ze bij een vriend. Dan hoef je je daar geen zorgen over te maken mocht een inbreker je woning toch binnendringen.
  7. Zet auto’s, fietsen en brommers op slot. Zorg ervoor dat alle auto’s, fietsen en/of brommers op slot zijn, zelfs wanneer deze binnen staan. Berg bovendien alle sleutels en boorddocumenten (inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest, geldig keuringsbewijs en verzekeringspapieren) veilig op. Geef dieven geen enkele kans om je voertuigen te stelen.
  8. Zeg niet op sociale media dat je op vakantie bent. Het is heel leuk om op Facebook of Instagram foto’s van je reis te delen. Toch wacht je hier beter mee tot je thuis bent. Niet enkel je vrienden, maar ook inbrekers lezen mee.

Interesse om je woning te beveiligen? 

Wil je ook zorgeloos op vakantie vertrekken door alarmsysteem en/of camerabewaking te installeren? Wij informeren je graag over de verschillende mogelijkheden.

Contacteer ons Offerte aanvragen

Blog overzicht